Vandaag

maandag 29.05.2017

Eerstvolgende training:
Vandaag
20.00 - 21.30 uur

Aikido: een unieke combinatie van krijgskunst en zelfontwikkeling

Tendoryu Aikido

Aikido kent vele stijlen en één van die stijlen is Tendoryu. Vrij vertaald betekend dit: "De school van de hemelse weg".

Sensei Kenji Shimizu heeft de stijl als het ware vormgegeven, de stijlkenmerken neergezet. Hij was de laatste Ushi Deshi (inwonend leerling) van
O´Sensei (grondlegger van aikido), en heeft de laatste levensjaren van de meester meegemaakt. Tendoryu kenmerkt zich in zijn grote dynamische bewegingen en ogenschijnlijk moeiteloze controle van een partner. Het is harmonieus, elegant en effectief tegelijk. Er wordt veel nadruk gelegd op een sterke samenvloeiing.
Door training wordt getracht om het gebruik van spierkracht tot een minimum te beperken. Dit maakt Tendoryu Aikido toegankelijk voor iedereen. Het is met name geschikt voor jong volwassenen en een zeer vrouwvriendelijke sport, waar het niet op kracht aankomt, maar op het juiste gebruik van je lichaam en geest.

Shimizu Sensei

Kenji Shimizu, oprichter van de Tendoryu Aikido stijl, heeft als inwonend leerling (uchi desi) in de laatste jaren van de grondlegger zijn Aikido geleerd (1963-1969). Hij heeft het Aikido leren kennen in zijn verst gevorderde stadium. Shimizu Sensei is geboren in 1940 in het plaatsje Tendo in Japan. Op zijn 13e begon hij met Judo. Na 10 jaar met 4e dan verruilde hij de Judo voor Aikido. Na een introductie aan Morihei Uesiba in 1963 werd hij geaccepteerd als leerling. Na de dood van de grondlegger in 1969 heeft hij zich verzelfstandigd en enkele jaren later is de Tendokan opgericht. In 1978 is Shimizu Sensei uitgenodigd in voormalig West Duitsland om daar les te geven. Tegenwoordig verzorgt hij op uitnodiging lessen in Europa, Servië, Mexico, Rusland en Singapore. Hierbij wordt hij vergezeld door zijn zoon en opvolger Shimizu Kenta (Waka Sensei).
Shimizu Sensei is de enige aikidoka die gedecoreerd is door het Ministerie van Buitenlandse zaken voor zijn inzet om de Japanse cultuur te promoten. In 2002 is hij door de keizer van Japan uitgenodigd voor het jaarlijkse tuinfeest in het keizerlijk paleis

Voor meer informatie over Tendoryu Aikido kun je klikken op het onderstaande logo van de Tendoryu-Aikido Tendo-kan