Vandaag

maandag 29.05.2017

Eerstvolgende training:
Vandaag
20.00 - 21.30 uur

Aikido: een unieke combinatie van krijgskunst en zelfontwikkeling

Trainingen

Wat kun je verwachten

• gezamenlijke opwarming.
• veilig en verantwoord leren valbreken (specialiteit van de Tendoryu Stijl)
• Aikido technieken (achtergrond en praktische toepassing)

Leren van elkaar

Tijdens de trainingen oefenen we met alle aanwezige leden van verschillende niveau´s door elkaar . De lessen zijn voor iedereen toegankelijk, met of zonder ervaring.
We besteden niet alleen aandacht aan technieken, maar ook aan (Budo) waarden. De vorm van etiquette en technieken kunnen in het begin ingewikkeld overkomen, maar de ervaring is dat je deze al snel eigen maakt.

Tendoryu Aikido meer dan alleen maar vechtsport

Door simpelweg te oefenen en de technieken te blijven herhalen komen je karakter eigenschappen naar voren. Dit bied je de gelegenheid om je innerlijke ´zelf´ te ontdekken. De aangeboden trainingen benadrukken het ontwikkelen van de gehele persoon. Mentale, fysieke en emotionele elementen komen allemaal aan bod.

Winnen van jezelf is geen wedstrijd

Als je een sport beoefent, dan probeer je van een ander te winnen in een wedstrijd. Tendoryu Aikido is echter niet competitief, omdat je probeert jezelf te overwinnen en niet de ander. Een ander, praktisch probleem, is de effectiveit van de technieken die niet in wedstrijd vorm gebruikt kunnen worden.
Er is wel een gradueringssysteem, vergelijkbaar met die van Judo, alleen kent Tendoryu Aikido geen kleuren.
Je draagt een witte band tot je wordt gegradueerd tot 1e dan (zwarte band)
Er zijn periodiek examens om een stapje verder te komen.

Wanneer en waar?

Drie keer per week kun je een training volgen. De trainingen worden gegeven op:
• maandag en woensdagavond van 20.00 tot 21.30 uur
• zaterdagochtend van 9.00 tot 10.30 uur
• zaterdagochtend van 10.30 tot 11.30 uur jeugdlessen

De eerte helft van de training op woensdagavond begint altijd met een basis training en is daarom uitermate geschikt voor de beginnende aikidoka. De basistraining bestaat uit warming up, kamai (houding en afstand), taisabaki (lichaamsbeweging) en ukemi training (diverse valletjes)

De dojo moet voor de training ingericht en schoongemaakt worden. Hiervoor zijn we altijd een half uur van tevoren aanwezig.

Onze dojo is ondergebracht in basisschool De Elout:
Copernicusstraat 159, 2561 VT Den Haag(klik hier voor googlemaps)

Interesse? Kom gerust een keer kijken of volg een gratis proefles. Draag hiervoor wel makkelijk zittende kleding. Klik hier voor uitgebreide informatie. Je kunt ook een strippenkaart voor 9 introductielessen proberen. Deze kost €25.

De trainingen staan onder leiding van Erwin van der Beek, erkend Tendoryu Aikido leraar. Shimizu Sensei, oprichter van Tendoryu Aikido heeft deze licentie aan hem toegekend.